Golden Retriver

Golden Retriver
Min Ynglings Race

FIND MERE OM DIN HUND PÅ WWW.HUNDETIPS.DK

DET BEDSTE INFO STED OM HUNDE

http://www.hundetips.dk/

mandag den 8. marts 2010

Rhodesian Ridgeback


Rhodesian Ridgeback


Rhodesian Ridgeback blev oprindeligt avlet som jagthund i Sydafrika, hvor den var en vigtig del af løvejagten, ligesom den udmærkede sig som apportør af svømmefugle. Hunden er kendetegnet ved tapperhed og en tydelig glæde ved arbejde sammen med mennesker. Nogle steder kaldes den også den afrikanske løvehund.
I dens stamtræ finder man vidt forskellige racer som Mastiff, Grand Danois, Greyhound, Blodhund, terriere og mange andre (dette fremgår bl.a. på Animal Planets hjemmeside). Med disse racer i blodet har den en fantastisk blanding af egenskaber såsom god lugtsans (Blodhund), hurtighed (Greyhound) og styrke (Mastiff). Som jagthund i Afrikas sydlige del er Rhodesian Ridgebacks desuden vant til at arbejde i områder med høje temperaturer.
Racen er først og fremmest for fysisk aktive mennesker, som kan lide at komme ud hver dag. Ridgebacks er bygget til længere løbeture og masser af andre fysiske aktiviteter. Så ønsker du en hund, der kan ligge og slappe af foran pejsen, blot den har fået en 15 minutters gåtur i kort snor, så er dette ikke racen for dig. Uden aktiviteter og udfordringer kan den blive destruktiv. På Animal Planets hjemmeside anbefaler de således mindst én times fysisk aktivitet om dagen. Det er langt fra alle, som kan leve op til dette.
I henseende til temperament er der tale om en intelligent hund, som kan virke reserveret over for fremmede, hvad der bl.a. kommer til udtryk ved en tendens til at ignorere folk, den ikke kender. Der er således langt fra tale om aggression. De kan være udmærkede som vagthunde.
Navnet har at gøre med den hårstribe (ridge), som hunden har på ryggen: En stribe, hvor håret vokser i modsat retning. I Danmark begyndte avlen først i slutningen af 60'erne.
Pelspleje: minimal.
Højde: op til ca. 69 cm (tæver lidt mindre).
Vægt: ca. 39 kg (tæver lidt mindre).

Ved du mere om racen så skriv endelig mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar