Golden Retriver

Golden Retriver
Min Ynglings Race

FIND MERE OM DIN HUND PÅ WWW.HUNDETIPS.DK

DET BEDSTE INFO STED OM HUNDE

http://www.hundetips.dk/

mandag den 8. marts 2010

Malteser


Malteser


Malteseren er en lille, fin hund, meget lille. Faktisk vejer den kun 2-3 kg og er ikke over 25 cm høj. Derfor hører den under de såkaldte ærmehunde, som ofte ses båret af fine damer (Elisabeth Taylor og Marie Antoinette havde begge en malteser).
Man kender den på den flotte kontrast mellem de sorte øjne og den silkehvide pels, som kræver nænsom pleje for ikke at blive filtret.
I henseende til malteserens historie mener flere, at der kan være tale om en krydsning mellem dværg spaniels og dværgpudler. Det afvises i øvrigt i nogle bøger, at den skulle stamme fra Malta, hvad man ellers godt kunne tro.
Den siges at være intelligent, opmærksom, og temperamentet er blidt, ligesom den normalt er ganske legesyg. En malteser bibeholder normalt sin energi, selv når den er kommet i den modne alder.
Man bør være opmærksom på, at hunden kan finde på at snappe efter børn, især hvis den ikke er blevet socialiseret sammen med dem. Opsyn fra voksne er anbefalelsesværdigt.
Størrelsen taget i betragtning kan det næppe overraske nogen, at malteseren ofte købes af folk, som bor i lejlighed eller mindre huse. Men den klarer sig fint i de fleste områder, da dens tilpasningsevne er stor.
Pelspleje: Krævende: Daglig børstning.

Ved du mere om racen så skriv endelig mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar