Golden Retriver

Golden Retriver
Min Ynglings Race

FIND MERE OM DIN HUND PÅ WWW.HUNDETIPS.DK

DET BEDSTE INFO STED OM HUNDE

http://www.hundetips.dk/

mandag den 8. marts 2010

Gravhunde


Gravhunde


På tysk og engelsk hedder gravhund 'dachshund', hvilket direkte oversat betyder 'grævlingehund'. Gravhunde blev således avlet med det mål at få små, hurtige jagthunde, som kunne bevæge sig ned i huller og tunneler.
I dag er hunden dog i lige så høj grad en familie- og selskabshund. Den elsker at lege, især små "jagtlege", fx efterfølge tennisbolde eller lignende. Samtidig kan den være meget vagtsom. Og trods sin størrelse ganske respektindgydende over for fremmede, som er kommet for tæt på dens hjem.
Gravhunde kan være lidt stædige, hvilket gør det til en udfordring at træne dem. Deres egenskaber kan dog variere meget; de fleste anfører, at gravhunde sjældent er direkte generte eller reserverede. Tværtimod: De er normalt udadvendte og ganske modige. Men egensindigheden er ikke sjælden.
En gravhund, som skal vente uden for købmanden eller på anden måde være alene, vil ofte reagere med klynkende, let gøende lyde, indtil ejeren kommer tilbage.
I henseende til motion og aktivering kræver gravhunde også en del. Den elsker længere ture og variende lege. Mangler dette, mistrives hunden og kan i værste fald blive destruktiv.
Gravhunde findes i tre størrelser: miniature, dværggravhund og standard-typen.
Den store størrelse vejer typisk mellem 7 - 12 kg. Den mindste gravhund vejer ikke mere end 5 kg. Desuden kan pelstyperne opdeles i korthårede, ruhårede og langhårede.

Ved du mere om racen så skriv endelig mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar