Golden Retriver

Golden Retriver
Min Ynglings Race

FIND MERE OM DIN HUND PÅ WWW.HUNDETIPS.DK

DET BEDSTE INFO STED OM HUNDE

http://www.hundetips.dk/

mandag den 8. marts 2010

Malinois


Malinois


Malinois hund til en agility-konkurrence.
Malinois hører til i hyrdehunde-kategorien, ligesom fx schæferen, der som bekendt ligner malinois meget.
Der er tale om en typiske arbejdshund, som bruges til politiarbejde, opsporing og personlig beskyttelse plus en lang række andre områder. I Royal Airforce anvendes der udelukkende Malinois hunde. Og i det amerikanske politi ses de ofte i de såkaldte "K9-Units", politiets hundeafdeling.
Racens udseende kan variere meget, men på billedet ser du det typiske look. Farven er normalt fra lysebrun (dådyrfarvet) til mørkebrun. Fælles for det fleste er den sorte pels på den yderste del af hovedet. Pelsen er ikke lige så lang som schæferens, men ligner den ellers en del.
Hannerne bliver op til 66 cm i højden og kan veje et godt stykke over 30 kg. Hunner er som ved andre racer lidt lavere og vejer lidt mindre. I henseende til pelspleje er racen relativt nem.
Hvis den socialiseres rigtigt, kan den fungere fint sammen med børn. Det er i det hele taget tale om en meget intelligent hund, som kan lære rigtig meget, hvis den trænes til det. Som vagthund er den uden tvivl fremragende.
Kendere (fx American Belgian Malinois Club) fremhæver dog, at denne race mest er for erfarne hundeejere, som gider bruge tid sammen med hunden. Den kræver nemlig megen aktivitet og en konsistent opdragelse. Desuden anbefales det, at den kun anskaffes af ejere, som har en større eller mellemstor grund, som hunden kan boltre sig på.
Ifølge American Belgian Malinois Club er der tale om en hund med et meget højt energiniveau. Dette bør ejere være parate til at takle. Ønsker du en hund, som kan ligge og slappe af foran pejsen det meste af dagen, blot den har fået en 15 minutters gåtur? Så er denne race ikke noget for dig.
Forskelle på Malinois og Schæfer?
Ifølge malinois-klubben, som nævnes ovenfor, er der flere forskelle. En malinois har lettere ben og et mere spinkelt hoved. Hvad angår træning, hævdes det, at en Malinois kan være lidt sværere at træne, selv om den er ganske opmærksom på sin ejer.
Dens temperament kan ifølge klubben variere fra det frimodige og venlige til det reserverede og afmålte (aloof). Temperamentet bør dog aldrig være aggressivt. For at sikre en sund udvikling skal den socialiseres, dvs. møde andre hunde, mennesker og forskellige aktiviteter. Den amerikanske klub siger desuden, at den kan have visse faser i det første leveår, hvor den virker svær at kontrollere eller rastløs. Dette vil den dog normalt vokse ud af, især gennem den rigtige socialisering. - Selvom den er meget beskyttende, vil en veltrænet og socialiseret hund kunne vurdere de fleste situationer med sindsro.
American Belgian Malinois Club siger, at racen er bedst til erfarne hundeejere. Desuden er den først og fremmest for folk, som kan lide mange udendørsaktiviteter. Det er ikke så vigtigt, hvilke aktiviteter, blot den kommer ud og får lov til at deltage i mange aktiviteter.
 
Ved du mere om racen så skriv endelig mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar