Golden Retriver

Golden Retriver
Min Ynglings Race

FIND MERE OM DIN HUND PÅ WWW.HUNDETIPS.DK

DET BEDSTE INFO STED OM HUNDE

http://www.hundetips.dk/

søndag den 7. marts 2010

Dobermann


Dobermann


Dobermann blev fremavlet i slutningen af 1800-tallet af Louis Dobermann – en skatteopkræver, som brugte hunden som kærkommen ledsager i sit arbejde. Man mener, at hunden er en blanding af hunderacer som Rottweiler, Pinscher, Terriere og sandsynligvis greyhounds eller lignende hunde.
Dobermann-hunde er meget muskuløse, men alligevel elegante og hurtige i deres bevægelser og generelle fremtoning. Blikket afslører intelligens og holdningen stolthed, styrke og mod. Som læseren sikkert er bekendt med, er vi med denne race nået til store hunderacer.
Den knytter sig meget til sin familie og har et højtudviklet vagtinstinkt. Dobermann er den fødte vagthund. Det sidste behøver dog ikke at betyde, at denne hund nødvendigvis er farlig for sine omgivelser. Det afhænger af ejerens opdragelse af hunden. Ejeren bør blot lægge sig på sinde, at Dobermann er vagthunde af natur, og som sådan bør man tydeligt vise evt. besøgende at ”her vogtes”.
Ikke overraskende kræver disse hunde masser af motion, udfordringer. Den er derfor passende til folk med en større landejendom eller lignende. Opdragelsesmæssigt skal den have en relativt fast hånd fra ejerens side. Da der er tale om en noget speciel hunderace, findes der råd og vejledning for netop denne race. Den britiske hjemmeside Advice for Dobermann owners er absolut et besøg værd – før man anskaffer en Dobermann.
I henseende til pleje er Dobermann forholdsvis ubesværlig. Med den korte pels behøver den kun børstning ca. en gang om ugen, hvor andre hunderacer skal børstes oftere end det. Men som det allerede er antydet, skal denne store hunderace motioneres – en cykeltur om dagen + gåture er anbefalelsesværdigt, ligesom mentale udfordringer – det være sig hundetræning eller lignende – er vigtigt.
Dobermann’er bliver op til ca. 71 cm i højden og vejer typiske op til 45 kg. De lever typisk mellem 10 og 12 år.

Ved du mere om racen så skriv endelig mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar