Golden Retriver

Golden Retriver
Min Ynglings Race

FIND MERE OM DIN HUND PÅ WWW.HUNDETIPS.DK

DET BEDSTE INFO STED OM HUNDE

http://www.hundetips.dk/

mandag den 8. marts 2010

Greyhound


Greyhound


Greyhound er den hurtigste hunderace i verden. Den kan løbe op til imponerende 70 km/t.
I 1800-tallets england var det en meget kendt hunderace, hvis intelligens blev vurderet noget højere end fx de russiske mynder. Årsagen mentes bl.a. at være krydsningen med staghound.
I henseende til temperament er der tale om en venlig og blid race, dog ikke altid over for andre dyr, idet den i sin egenskab af jagthund kan have naturlig tendens til at forfølge fx katte. Men over for børn er den normalt ganske imødekommende. Selvom den er meget atletisk, kræver den ikke nødvendigvis mere motion end så mange andre hunde. I det hele taget er den mere rolig, end man skulle tro, når man ser den på en løbebane, hvor dens hastighed er et overraskende syn.
Ønsker man en hund, som ikke larmer for meget, er det også et udmærket valg. Greyhound-racen gør nemlig sjældent. Det er dog vigtigt at holde sin greyhound i snor på de fleste gå-ture, da den har et veludviklet jagtinstinkt, som får den til at forfølge vildt, hvis den ser det. I denne sammenhæng kan forfølgelse af vildt og moderne trafik være farligt for hunden.
Farverne kan variere meget. Blandinger af sort, hvid, rødlig m.m. er normalt. Greyhounds vejer normalt omkring 30 kg.
Indtil omkring år 1900 blev den primært anvendt som jagthund. I løbet af 1920'erne kunne man se den på løbebanerne.

Ved du mere om racen så skriv endelig mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar