Golden Retriver

Golden Retriver
Min Ynglings Race

FIND MERE OM DIN HUND PÅ WWW.HUNDETIPS.DK

DET BEDSTE INFO STED OM HUNDE

http://www.hundetips.dk/

søndag den 7. marts 2010

Cocker spaniel


Cocker spaniel


Cocker spaniel er kendt for sine venlige og trofaste egenskaber. Med sin gode størrelse og store tilpasningsevne er det ikke så mærkeligt, at racen i mange år har været blandt de populære hunderacer. Normalt er den i bunden af top-10-listen over populære hunderacer.
I henseende til temperament har denne hunderace ikke nogen tendens til aggressivitet. Cocker spaniel-racen er nemlig blevet undersøgt meget nøje i rapporten The 2002 English Cocker Spaniel Health Survey Report.
Rapporten undersøger ikke mindre end 3537 cocker spaniels og viser bl.a., at cocker spaniels sjældent er aggressive over for mennesker, kun 1 % i den store undersøgelse havde problemer med aggression over for mennesker. 2 % havde aggressiv adfærd over for andre hunde. Hvad angår generthed, havde 4 % denne egenskab.
Som jagthund udmærker den sig til at apportere fuglevildt (cock=hane, (han)fugl), til lands såvel som i søer og moser. Gennem historien er den ofte blevet anvendt til jagt på skovsnepper og andre fugle.
Nogle forbinder ordet spaniel med Spanien. Men i bøger om hunde bemærkes ofte, at ordet sandsynligvis kommer af det franske s espagner = at lægge sig.
I førnævnte rapport om cocker spaniels fremgår det ligeledes, at racen relativt sjældent kommer til at lide af sygdommen hoftedysplasi. Under 2 % havde sygdommen. Diverse lidelser i ben og led er meget sjældne. Det samme gælder blodsygdomme.
8 % af hundene havde øreinfektioner.

Ved du mere om racen så skriv endelig mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar