Golden Retriver

Golden Retriver
Min Ynglings Race

FIND MERE OM DIN HUND PÅ WWW.HUNDETIPS.DK

DET BEDSTE INFO STED OM HUNDE

http://www.hundetips.dk/

søndag den 7. marts 2010

Blodhund


Blodhund


Selve navnet blodhund har ikke at gøre med deres tendens til at følge spor af blod, hvad man ellers sagtens kunne tro. Navnet har at gøre med, at racen oprindeligt blev holdt ”renblodet”, dvs. uden blandinger med andre racer. Blodhunden er uden tvivl den hunderace, som besidder den bedste lugtesans. Ingen anden race kan hamle op med den på dette felt. Det siges (bl.a. på Animal Planet), at de kan lugte spor, der er mere end 300 timer gamle. Af denne grund bør man også være opmærksom på, at hunden kan have en vis tendens til at løbe væk, hvis den kan lugte vildt eller andet, som interesserer den. Dette vil dog ikke foregå i særligt hurtigt tempo. Blodhunde bevæger sig langsommere end mange andre racer.
Den blev oprindeligt avlet til at lede mennesket hen til bestemte objekter. Derfor har den en vis tendens til selv at vælge retning. Allerede i 1500-tallet brugte man blodhunde til at opspore forbrydere, herunder især krybskytter og kvægtyve. Den har også været anvendt til jagt på større vildt.
Blodhunde har en særlig måde at gø på. Det er nærmest en mellemting mellem hyl og meget dyb gøen. Det lyder ikke som nogen anden race.
Anskaffer man sig en blodhund, må man acceptere, at den savler lidt mere end andre racer. Faktisk kan det være et problem, når den savler meget og samtidigt ryster hovedet. Det vil resultere i savl på både vægge og gulve. Man bør ikke have blodhunde i lejligheder, idet de kræver en del plads og masser af muligheder for at snuse til ting i åbne omgivelser.

Ved du mere om racen så skriv endelig mere her

1 kommentar:

  1. Jeg havde en blodhund i1972 0g frem, har siden brændende ønsket mig en ny,men er der over hovedet hvalpe i danmark? Venlig hilsen Gertrud Højbjerg

    SvarSlet