Golden Retriver

Golden Retriver
Min Ynglings Race

FIND MERE OM DIN HUND PÅ WWW.HUNDETIPS.DK

DET BEDSTE INFO STED OM HUNDE

http://www.hundetips.dk/

søndag den 7. marts 2010

Chinese Crested Powder Puff


Chinese Crested Powder Puff


Chinese Crested-hunderacer findes i to varianter: Den hårløse og den behårede. Det er sidstnævnte, der har fået betegnelsen Chinese Crested Powder Puff.
Der er tale om en lille hunderace på 5 - 6 kilo. Når håret ikke klippes omkring snuden, kan den til forveksling ligne en terrier.Man kan lide dem; eller man tager fuldstændig afstand fra dem, men der er tilstrækkelig med liebhavere, der værksætter denne lille eksklusive eksotiske specialitet og fremmer og elsker dem. Sjældne racer skal plejes og fremmes, og det er et lykketræf, når der findes liebhavere til disse hunde. Oplev denne race med det elskelige væsen og gode karakteregenskaber, studer racen og lad dig inspirere, så hunden med den bløde varme hud engang bliver din. Racen bliver også kaldt den kostbare vogter af huset. (Med dens særlige pels kan det blive nødvendigt med en god hundebørste).


Chinese Crested
Toy-race med en vægt på 2,5-3,5 kg.
Kroppen er uden hår men hunden har en hårdusk (crest) på hovedet, og det anses som særlig attraktivt, med en manke ned af nakken, men det ses også som en børste eller punker frisure, derudover sokker og en dusk på halen. Hudfarven varierer, alle farver og farvekombinationer er tilladt, fra rosa, brun, blå, lavendel og mahognifarvet og kan også være flerfarvet, eller plettet (store pletter eller leopardpletter) nøgenhunde er vel de eneste hunde der har en anden farve om sommeren end om vinteren, på grund af et meget højt melanninindhold i huden bliver de faktisk solbrændte om sommeren og er meget attraktivt især hos de plettede. Nøgenhunde har næsten altid spaltet arvemasse, og besidder generne for både nøgenhed og fuldt behårede hunde der kaldes powder puff. I opdrættet af hårløse må man indkrydse powder puff, da der ellers falder letal (død) fødte hvalpe, derudover behøver man den behårede variant for den prægtige top, og tandstatus. Overbeskyt aldrig den hårløse hund, lad den løbe ude også om vinteren uden overfrakke, ellers bliver den bare mere ømfindtlig over for kulde. Det er nu engang de nøgne kendsgerninge

Ved du mere om racen så skriv endelig mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar